Cursus "Logopedie In Een Notendop"

Als leerkracht of intern begeleider volgt u de ontwikkeling van kinderen op de voet en bent u soms een van de eersten die signaleert dat er bij kinderen mogelijk sprake is van problemen met bijvoorbeeld de stem, de spraak- en taalontwikkeling of het gehoor. Bovenstaande punten vallen onder de deelgebieden waarop een logopedist werkzaam is. Wanneer er problemen zijn binnen deze deelgebieden kan dit de voortgang van de leerling binnen het onderwijs belemmeren. Helaas wordt er in verschillende gemeenten niet meer logopedisch gescreend in groep 2. Hierdoor is de signalerende rol van de leerkracht nog belangrijker geworden.

Onlangs is daarom ‘Logopedie in een notendop’ ontwikkeld. Dit is een cursus (2 dagdelen) voor intern begeleiders en leerkrachten van de groepen 1, 2 en 3. Tijdens deze cursus leren zij logopedische problemen zo goed mogelijk te signaleren. In april 2015 heb ik (Brenda) deel genomen aan de trainerscursus ‘Logopedie in een notendop’. Dit houdt in dat ik nu gecertificeerd ben door Bontekoe Academie om leerkrachten en intern begeleiders deze cursus aan te bieden.

Wilt u graag beter leren signaleren en ervoor zorgen dat leerlingen op tijd worden doorverwezen voor logopedie? Dan is deze cursus mogelijk interessant voor u en uw collega’s.

 

Wanneer u geïnteresseerd bent in deze cursus of wilt overleggen over hoe deze cursus bij u op school gegeven zou kunnen worden nodig ik u van harte uit om contact met mij op te nemen.

Informatie opvragen kan middels ons contactformulier o.v.v. Cursus "Logopedie in een notendop".

 

 

© Copyright Flos Vingerhoets

Trainingen en voorlichting

Indien u interesse heeft in het volgen van een training, individueel of in groepsverband, of u zoekt een logopedist die voorlichting kan geven aan een bepaalde doelgroep, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij verzorgen regelmatig trainingen en voorlichting op maat.

U kunt hierbij denken aan:

  • Stemtraining voor beroepssprekers
  • Voorlichting spraak/ taalontwikkeling bij jonge kinderen
  • Voorlichting articulatie en mondmotoriek bij jonge kinderen

Informatie opvragen kan middels ons contactformulier o.v.v. Trainingen en voorlichting.